School@home

Op School@home verschijnen topicvideo’s voor kleuters, leerlingen en leerkrachten. 
De inhoud wordt voorzien door studenten lerarenopleiding, onderwijsonderzoekers én de wetenschapscommunicatoren van UCLL Techniek- en WetenschapsAcademie.

 

Xnapda

Xnapda.jpg

Xnapda is een platform boordevol educatieve filmpjes voor de lagere school. Leerlingen van het 1e tot en met het 6e leerjaar vinden er filmpjes over: wiskunde, taal, spelling, wereldoriëntatie en Frans.

Vanaf maandag 16 maart tot de paasvakantie kan je alle filmpjes gratis bekijken, zodat de leerlingen thuis de leerstof kunnen bijhouden en inoefenen.

 

Datadetox game en Quiz veilig internetten voor kinderen

Speel de DataDetox Game!  Speel de Diploma Veilig Internet game

Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten, ook via de jeugdbibliotheek.

 

Villa Basta daagt jongeren uit om hun creativeit scherp te houden

villa_basta.png

 

 

 

Villa Basta daagt via een online platform jongeren uit om creatief te zijn. Dagelijks verzamelt Villa Basta instructievideo's waar creatievelingen iets in elkaar timmeren of aan de slag gaan in de keuken. Alle workshops in het jeugdcultuurcentrum liggen door de coronacrisis stil. Maar via het onlineplatform genaamd 'De Voorraadkast' wil Villa Basta jongeren op afstand inspireren.

 

Verspreid het Leesvirus

verspreidhetleesvirus.jpg

 

 

 

 

 

 

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van dit nieuwe leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties. Ga naar de website

 

De Club van Lelijke Kinderen

Club van lelijke kinderen

 

 

 

 

De makers van de jeugdfilm De club van lelijke kinderen bedachten een ontsnappingsgame om thuis kunnen te spelen. Niet zomaar een spel, maar een ding dat spelenderwijs maatschappelijke thema’s onder de loep neemt. Gratis te spelen op declubvanlelijkekinderen.jeugdfilm.be.

 

Terug naar overzicht