de online Bibliotheek

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De Nederlandse bibliotheken hebben een extra selectie mooie luisterboeken toegevoegd. Luisterboeken (voor alle leeftijden) zijn beschikbaar in de LuisterBieb-app. Luister nu thuis naar 30 extra luisterboeken in de LuisterBieb, ook als je géén lid bent.

Veel luisterplezier!

 

Spelen en leren met Nijntje

Nijntje

 

 

 

Heb je de website nijntje.nl al eens bezocht? Kinderen kunnen hier kijken naar filmpjes uit de nijntje-series, luisteren naar verhalen, puzzelen, kleuren en allerlei spelletjes spelen. Train het geheugen met memory of leer meer over grote en kleine objecten.

 

Jeugdboekenmaand youtube

Jeugdboekenmaand YouTube

Op dit kanaal vind je filmpjes waarin auteurs en illustratoren voorlezen, vertellen, teken- en knutseltips geven, live illustreren ... Ideaal om de komende weken thuis de tijd te doden en hopelijk doen de filmpjes je nieuwe boeken ontdekken en geven ze je goesting om meer te lezen. Zo krijgt de Jeugdboekenmaand toch nog een vervolg online!

 

 

Voorleesfilmpjes

Wepboek

Wepboek bevat 20 leuke voorleesfilmpjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij elk boek staat de leeftijd duidelijk aangegeven. De boeken zijn geanimeerd en worden ondersteund door vrolijke muziek. Na elk filmpje worden er leuke vragen gesteld door de voorlezer, waardoor het verhaal nog een keertje doorgenomen en toegelicht wordt.

 

Boekenfilmpjes van Schooltv

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Bekijk digitale prentenboeken op Schooltv Beeldbank voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

 

Podcasts en luisterboeken

Podcasts en luisterboeken voor kinderen

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms - als je probeert te werken met een hoop kinderen in huis, bijvoorbeeld - mag je dat ook eens aan de professionals overlaten. Geniet van zes kindvriendelijke luisterboeken en podcasts!

 

Terug naar overzicht