Boekenzoeker

Boekenzoeker FB-banner.jpg

 

 

 

Boekenzoeker helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Aan de hand van criteria die jij kiest, geeft Boekenzoeker je boekentips, aangepast aan jouw leeftijd en wensen. Honderden boeken wachten om door jou ontdekt te worden! Ontdek het hier.

 

LangZullenWeLezen

lzwl.jpg

 

 

 

 

Neus rond in de boekenkast van andere boekenwurmen, vrienden, familie, buren, collega’s,... en ontdek wat zij van hun gelezen boeken vinden, in welk boek ze momenteel verdiept zijn en welke boeken ze plannen om te lezen. Maak ook je eigen boekenkast en geef bij elk boek je ongezouten mening en score. Kijk snel op dit boekenplatform van de VRT.

 

Hebban

hebban.jpg

 

 

 

Hebban.nl is een redactionele boekensite en lezerscommunity ineen. Een website voor mensen die genieten van lezen, het heerlijk vinden om even te verdwijnen in een boek. Voor lezers die houden van een goed verhaal en lezen om te ontspannen, te leren, te lachen, te griezelen of hun horizon te verbreden. Voor lezers die elke keer weer op zoek gaan naar hun volgende favoriete boek.  Ontdek het hier.

 

IedereenLeest, Leestips per thema

iedereenleest_logo_extern_okt15_def_zw.jpg

 

 

Voor verschillende campagnes en programma's maakt Iedereen Leest inspiratielijsten met boekentips rond specifieke thema's. Hier vind je een greep uit enkele recente thema's. Het overzicht wordt regelmatig aangevuld. 

 

IedereenLeest, Voorleestips

iedereenleest_logo_extern_okt15_def_zw.jpg

 

 

Hier vind je de boekentips die voor de campagne Voorleesweek werden geselecteerd, maar die je uiteraard het hele jaar kan voorlezen. Laat je inspireren door deze titels voor kinderen en jongeren tussen 0 en 15 jaar. Ontdek het hier.

 

Lezers Tippen Lezers

69814335_10219557162501288_8552554559615008768_o.jpg

 

 

 

In de kou, in bed, op schoot, in een hangmat, in ’t geheim en natuurlijk in de trein. Iedereen leest. Maar wat leest een mens zoal? Op lezerstippenlezers.be vind je duizenden leestips. Van en voor lezers. Je kan boeken zoeken uit verschillende categorieën maar we hebben ook een boek dat past bij de stemming van het moment. Ga naar de site.

 

Boekenbingo

il_boekenbingo_2020_logo_vol_jan20.jpg

 

 

 

 

Daag jezelf uit om je leeshorizon te verruimen en ontdek zo misschien wel verrassende pareltjes of onverwachte genres. Veel leesplezier! Hier vind je de bingo.

 

Verspreid het Leesvirus

verspreidhetleesvirus.jpg

 

 

 

 

 

 

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van dit nieuwe leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties. Ga naar de website

 

Terug naar overzicht