Belgische musea virtueel

Museum van de Nationale Bank

Nu alle musea de deuren hebben gesloten hoeft u allerminst cultuurhonger te lijden. Virusvrij en virtueel naar het museum kan ook! Ga maar eens op bezoek via museumpassUITinVlaanderen of via vrtNWS. Je kan ook de Vlaamse Meesters naar je huiskamer brengen met Stay at home museum.

 

Theater FroeFroe 

FroeFroe
Een video heeft nooit dezelfde magie als een live theatervoorstelling, weten ze ook bij jeugdtheater FroeFroe. Maar het zijn dan ook speciale tijden. Daarom stelt het gezelschap al zijn recente en een hele hoop oude voorstellingen integraal beschikbaar online. Noot van de makers: “Ouders, checken jullie eerst even de leeftijd op onze website?”

 

Voorstellingen in je huiskamer

Met deze voorstellingen voor jong en oud ben je even zoet en kom je ontspannen de komende weken door. Gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten om jou virtueel te ontroeren en ontspannen. Een opname kan moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn speciale tijden. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou!

 

Familietheater vanuit je living 

Familietheater vanuit je living

Wist je dat je ook heel wat theatervoorstellingen voor kinderen gratis kan streamen? Wel, het kan! Het hoeft niet alléén maar televisie te zijn.

 

Ballet

ballet.jpg

 

 

 

 

Nu door de coronacrisis geen voorstellingen kunnen plaatsvinden bij Opera Ballet Vlaanderen, zet het kunsthuis opnames van vijf producties van de voorbije seizoenen online. Het aanbod wordt later nog uitgebreid. Bekijk hier de voorstellingen.

 

S.M.A.K.

SMAK

 

 

 

 

 

 

Altijd al eens zelf een tentoonstelling willen cureren? Of zoekt u artistiek verantwoorde DIY-dingen om te doen met de kinderen? Neem dan eens een kijkje op de website van S.M.A.K. in Gent.

 

Terug naar overzicht