Boek
Nederlands

Het kostuum van mijn vader

Besprekingen

Wat als je je vader nooit hebt gekend en hem toch mist? Dan schrijf je een herinneringsverhaal zoals de Vlaamse tv-maker Luckas Vander Taelen (1958) heeft gedaan in dit boekje. Enkele maanden voordat hij werd geboren, stierf zijn vader Frans aan een ernstige ziekte op 10 september 1957. Hij was 37 jaar oud. Hij werd begraven in een keurig kostuum in een graf dat echter al na tien jaar werd geruimd. Vander Taelen gaat in op de begrafenisrituelen en de familiegeschiedenis van zijn vader, die uit een zeer gelovig rooms-katholiek gezin uit Aalst, Oost-Vlaanderen kwam. Het aandoenlijke biografische boekje is geïllustreerd met familiefoto’s en -documenten in zwart-wit.

Over Luckas Vander Taelen

Luckas Frans Maria Vander Taelen (Aalst, 21 januari 1958) is een Belgisch acteur, journalist, politicus, reportagemaker en zanger. Als opiniemaker schrijft hij colums voor De Standaard, VRT NWS, Doorbraak en De Tijd en interviewt voor A la Carte op BRUZZ (televisiezender).

Biografie

Van opleiding is hij historicus. Hij werd in 1982 bekend als zanger van de newwaveband Lavvi Ebbel.

Vervolgens werkte hij tot 1999 als journalist en reportagemaker. Gedurende drie jaar was hij medewerker van het RTBF-programma "Strip-Tease". Voor VTM maakte hij "De Laatste Getuigen", een film in vijf delen over de Duitse concentratiekampen.

Van 1999 tot 2002 was hij Europees Parlementslid voor het toenmalige Agalev en zetelde van 1999 tot 2000 ook in de gemeenteraad van Elsene. Van 2002 tot 2005 was hij intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds en werd ook docent aan de Brusselse filmschool RITCS en de Erasmushogeschool Brussel. …Lees verder op Wikipedia