Nu de Coronamaatregelen ons sociale leven zeer drastisch hebben ingeperkt, is de bibliotheekcollectie belangrijker dan ooit. Sinds 6 juni is de bibruimte toegankelijk voor onze lezers, maar gezien er een tweede golf ons land teistert, kunnen mensen, mochten zij zich daarbij veiliger voelen, terug beroep doen op de afhaaldienst. Je kan met een aanvraagformulier boeken of andere collectiematerialen aanvragen en deze komen ophalen tijdens de openingsuren. We vragen je wel om vooraf in onze catalogus te kijken of het gewenste in collectie is opgenomen en of het al niet door iemand anders uitgeleend is. 

 

social_distancing.jpg

Hoe materialen bestellen?

Belangrijk: de pakketjes zijn beperkt tot 10 items per lenerskaart.

Je kan in onze catalogus boeken, dvd´s en tijdschriften opzoeken. Kijk steeds goed na of het item aanwezig is. Klik op 'Waar staat het '.  Als je je keuze hebt gemaakt, kan je je bestellijst doorgeven via dit formulier.

We leggen hier nog eens graag de werking van onze catalogus uit.

Mensen die thuis geen computer ter beschikking hebben of hiermee niet zo vlot overweg kunnen, mogen ons bellen op 014/63 94 70. Dit kan elke weekdag van 8u30 tot 12u. Wij maken dan in overleg een pakketje voor je klaar.

 

Reserveren van uitgeleende materialen

Als een item niet aanwezig is, kan je een reservatie maken. De kostprijs hiervoor is € 0,75 per item. Je wordt verwittigd als het item kan worden opgehaald. 

 

Afhalen van je bestelling

Je kan je bestelling komen ophalen tijdens de gekende openingsuren. We vragen iedereen zich te houden aan de gezondheidsrichtlijnen en zeker voldoende afstand te houden. Uiteraard vragen wij mensen die zich ziek voelen om niet te komen. Je kan ons dan een berichtje sturen; dan leggen wij je pakketje even voor je aan de kant.

 

Inleveren van materialen

Je kan eerdere geleende items inleveren aan de balie op het moment dat je een pakketje komt afhalen. Ook de inleverbus kan je blijven gebruiken.

Ben je nog geen lid?

Voor ontlening dien je lid te zijn. Ook om een ophaalpakket te bestellen, moet je ingeschreven zijn. Bij voorkeur kom je voor een inschrijving langs in de bib met je identiteitskaart. Kan dit niet, dan bel je ons best even op. Lidmaatschap is volledig gratis voor kinderen tot 18 jaar. Volwassenen betalen 2,50 euro per jaar.

Praktische richtlijnen

Wij doen ons best om de toegang zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken,  en dit zonder de veiligheid van onze medewerkers en leners in gevaar te brengen. Hiervoor is ook jouw medewerking nodig:

  • Wij geven de voorkeur aan elektronische betaling van lidgeld, boetes en andere kosten;
  • we vragen om 1,5 meter ruimte te laten tussen jezelf en andere personen;
  • volg de instructies van onze medewerkers op. Wij hebben het beste met iedereen voor en willen ervoor zorgen dat alles vlot, maar veilig verloopt.

 

Meer informatie?

Heb je nog vragen over onze werking, aarzel dan niet om contact op te nemen via bibliotheek@merksplas.be of tel 014 63 94 70.