Openbare bibliotheek Merksplas

Lezen kan altijd, ook als het moeilijk gaat!

Omwille van slechtziendheid, maar ook door dyslexie, door ziekte of concentratiebeperkingen kan lezen een probleem zijn of worden.

Luisterpunt, de bibliotheekvoorziening voor mensen met een leesbeperking, biedt naast brailleboeken voor blinden en slechtzienden ook gesproken  boeken aan.Je kan lid worden van luisterpunt als je voldoet aan de voorwaarden van een leesbeperking.

Wil je graag zo'n gesproken boek uitproberen, dan kun je voortaan  ook daisy-roms lenen in onze bib. We hebben een 100-tal titels in bruikleen. Een deel ervan is jeugd, een ander deel voor volwassenen.

Het zijn allemaal zeer recente titels. De schijfjes zijn te beluisteren via een daisy-rom speler of via de computer.

Bij kinderen helpt een gesproken boek om leesmoeilijkheden te overbruggen. Zo stimuleert het luisteren naar verhalen het taalgevoel, het gecombineerd luisteren en lezen van een boek helpt kinderen met leesmoeilijkheden.

Benieuwd? neem ook een kijkje op luisterpunt.be.

voordat ze op de site verschijnen.